Prohlášení 18.října 2016

Prohlášení Krajského předsednictva a krajských zastupitelů Pirátské strany Karlovarský kraj.

K probíhajícímu koaličnímu jednání ke dni 18.10.2016.

Dne 17.10.2016 v čase 18.30 jsme podepsali písemné memorandum o výhradní spolupráci ve věci koaličních jednání s vítězem voleb do zastupitelstva Karlovarského kraje politickým hnutím ANO, dále s hnutím HNHRM a stranou ODS.

Termín první pracovní schůzky byl stanoven na středu 19.10.2016 v 18.00.

Téhož dne ve 20.39 byli jednotliví krajští zastupitelé za Piráty, HNHRM a ODS obesláni mailem, který zve na jednání o koalici ve formátu ČSSD, STAN, HNHRM, ODS, Piráti a to na středu 19.10.2016 v 18.00.

Na tuto skutečnost si dovolujeme oficiálně reagovat:

Koaliace jménem Ing. Petra Navrátila(ČSSD) a Petra Kulhánka(STAN) nás vyzvala k porušení veřejného slibu výhradního vyjednávání s ANO a dalšími subjekty. Tento postup nám nepřijde správný. ČSSD za posledních 16 let předvedla co na kraji dokáže a tuto aktivitu bereme jako snahu o zabetonování současného stavu. A jelikož jedno z našich předvolebních hesel je Svěží vítr do plachet, tuto výzvu jsme striktně odmítli.

Toto prohlášení je napsáno ve shodě krajského předsednictva České pirátské strany a za ní zvolených krajských zastupitelů.

Ing. Petr Třešňák, předseda krajského sdružení a krajský zastupitel

Ing. arch. Vojtěch Franta, krajský zastupitel

Jakub Kotal DiS., místopředseda krajského sdružení

Ing. Josef Janů, místopředseda krajského sdružení, krajský zastupitel a lídr kandidátky.